Eva Risinger, Stockholm och Gnisvärd på Gotland

Min inspiration kommer från havet, stranden, naturen, resor, skidåkning och vardagen.

Eva Risinger, Stockholm
0708-802 701
eva@risinger.se
Webb: eva.risinger.se
Instagram: #evasakvareller

Jag har tecknat och målat hela mitt liv. Sedan 2014 mer intensivt med kurser i främst akvarellmåleri runt om i Sverige.

Mitt yrke är webbutvecklare sedan 2000. Innan dess arbetade jag som möbelsnickare och är snickarmästare. Jag gick som elev på Carl Malmstens Verkstadsskola i Stockholm på 80-talet och drev Snickeri Systrar & Bräder med 3 kollegor på 90-talet.

Husrenovering har alltid varit ett intresse: Projekten var ett 1800-tals gatu- och gårdshus i Lund, en korsvirkesgård på Österlen med halmtak och lerklineväggar. Numera håller jag till på Strandgården, hamnfogdens hus från 1903, i Gnisvärd på Gotland.

Utställningar

2019, Galleri Krokstäde Tröskvandring, Akvareller,
Från midsommardagen.

2018, Galleri Krokstäde Tröskvandring, Akvareller,
10 maj – 20 juli.

2013, Galleri Svea, Sjömärken i blandteknik.